tiistai 20. lokakuuta 2015

Väsyttääkö?

 #ENERGIAJUOMAT #KOFEIINI #KOULURUOKA #NUKKUMINEN #NUORET #VÄSYMYS

Energiajuomia, kolajuomia ja nopeasti syötäviä välipaloja. Monen nuoren päivään kuuluvat nämä ruokavalinnat. Nopeaa energiaa, paljon sokeria ja höttöruokaa, vähän elimistön tarvitsemia rakennus- ja ravintoaineita. Kofeiiniakin kertyy päivän aikana sen verran, että nukahtaminen voi olla iltaisin vaikeaa.

Puolessa litrassa limua on saman verran sokeria kuin 22 sokeripalassa

SOKERI JA KOFEIINI

Puoli litraa energiajuomaa sisältää kofeiinia 160 mg eli saman verran kuin reilussa kolmessa desilitrassa kahvia. Tuo määrä saattaa jo aikuisellekin tehdä sydämentykytystä ja hassun olon, saati sitten 14-vuotiaalle kaverille. Nuorilla unihäiriöitä voi aiheuttaa jo puolikkaan energiajuoman sisältämä kofeiinimäärä, joten iltapäivällä nautittu energiajuoma valvottaa pitkälle iltaan. Jos väsymys tuntuu vievän vallan, kanttaa kiinnittää huomiota riittävän unen saantiin, ateriarytmiin ja muutenkin viisaisiin valintoihin. Kofeiinin lisäksi energiajuomista saadaan hurja määrä ylimääräistä energiaa. Kannattaa siis miettiä mitä suuhunsa laittaa! Valintojen tekemistä auttaa melkoisesti, jos kotona on sovitut ruoka-ajat, koulussa hyvä henki kouluruokailujen suhteen ja välipaloihin kiinnittää huomiota. Näin väymys ei pääse yllättämään ja jaksetaan puurtaa eteenpäin niin koulussa kuin vapaa-ajallakin.

Pieni tolkillinen energiajuomaa vastaa 15 sokeripalaa

Käy vastaamassa blogin sivupalkissa olevaan energiajuomakyselyyn! Edit: Kysely on päättynyt. 61 % vastaajista ilmoitti ettei juo energiajuomia. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti