Trendikäs tuorepuuro syntyy pienellä vaivalla. Sekoita puuro illalla valmiiksi jääkaappiin, jossa se tekeytyy yön aikana |
Tuorepuuro on on nyt pop. Se on helppotekoista, terveellistä ja täyttää vatsan lempeästi pitkäksi aikaa. Tuorepuuroksi kutsutaan puuroa, jota ei keitetä vaan turvotetaan yön yli jääkapissa. Valmistimme kasiluokkalaisten kanssa aamupala ja puurokerralla mansikkaista tuorepuuroa. Hyvin tuntui puuro tässä muodossa maistuvan. Muutama uskalsi kokeilla puurossa superfoodeina tunnettuja chia-siemeniä, jotka geeliytyessään tekevät puuron rakenteesta samettisen pehmeää. Kasien superpuuron ohje on alla.
MANSIKKAINEN TUOREPUURO
2 dl mansikoita
1 banaani
1 rkl chia-siemeniä
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl juoksevaa hunajaa
Paloittele kuorittu banaani. Mittaa banaaniviipaleet,
mansikat ja chian-siemenet muovikulhoon. Soseuta sauvasekoittimella.
Sekoita soseen joukkoon puuhaarukalla maustamaton jogurtti,
kaurahiutaleet ja hunaja.
Annostele kulhoihin tai jälkiruokamaljoihin. Anna tekeytyä
viileässä vähintään 15 minuuttia tai yön yli.
Valmistamalla puuron kannelliseen purkkiin, saat siitä oivan evään! |
ATERIARYTMILLÄ VIRTAA
Kertasimme tunneilla myös ateriarytmiä, aamiaisen ja kouluruokailun
tärkeyttä. Säännöllinen ateriarytmi vähentää napostelua, pitää verensokerin
tasaisena ja hillitsee nälän tunnetta. Omaa, itselle sopivaa ateriarytmiä voi
arvioida kuulostelemalla oloaan. Syö hyvää –hanke on tehnyt aiheesta oheisen
videon:
Ei kommentteja
Lähetä kommentti