tiistai 6. lokakuuta 2015

#AAMUPUURO

Trendikäs tuorepuuro syntyy pienellä vaivalla. Sekoita puuro illalla valmiiksi jääkaappiin, jossa se tekeytyy yön aikana

Tuorepuuro on on nyt pop. Se on helppotekoista, terveellistä ja täyttää vatsan lempeästi pitkäksi aikaa. Tuorepuuroksi kutsutaan puuroa, jota ei keitetä vaan turvotetaan yön yli jääkapissa. Valmistimme kasiluokkalaisten kanssa aamupala ja puurokerralla mansikkaista tuorepuuroa. Hyvin tuntui puuro tässä muodossa maistuvan. Muutama uskalsi kokeilla puurossa superfoodeina tunnettuja chia-siemeniä, jotka geeliytyessään tekevät puuron rakenteesta samettisen pehmeää. Kasien superpuuron ohje on alla.

MANSIKKAINEN TUOREPUURO

2 dl mansikoita
1 banaani
1 rkl chia-siemeniä
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl juoksevaa hunajaa

Paloittele kuorittu banaani. Mittaa banaaniviipaleet, mansikat ja chian-siemenet muovikulhoon. Soseuta sauvasekoittimella.

Sekoita soseen joukkoon puuhaarukalla maustamaton jogurtti, kaurahiutaleet ja hunaja.

Annostele kulhoihin tai jälkiruokamaljoihin. Anna tekeytyä viileässä vähintään 15 minuuttia tai yön yli.

Valmistamalla puuron kannelliseen purkkiin, saat siitä oivan evään!

ATERIARYTMILLÄ VIRTAA

Kertasimme tunneilla myös ateriarytmiä, aamiaisen ja kouluruokailun tärkeyttä. Säännöllinen ateriarytmi vähentää napostelua, pitää verensokerin tasaisena ja hillitsee nälän tunnetta. Omaa, itselle sopivaa ateriarytmiä voi arvioida kuulostelemalla oloaan. Syö hyvää –hanke on tehnyt aiheesta oheisen videon:





Ei kommentteja

Lähetä kommentti