torstai 24. syyskuuta 2015

Gurutoiminta


Jokaisessa vantaalaisessa perusopetuksen koulussa starttaa tänä syksynä gurutoiminta, jonka tarkoituksena on luoda uudenlainen toimintakulttuuri tukemaan opettajien ja oppilaiden tieto- ja viestintätekniikan osaamista. Gurut toimivat neuvonantajina tvt-asioissa muulle koulun väelle.
GURU CAFÉ-TILA

Gurutoiminnan mahdollistava oppimisympäristö suunnitellaan ja sisustetaan koululle syyslukukauden 2015 aikana. Tätä uutta toiminnallista oppimisympäristöä kutsutaan Guru Caféeksi. Guruoppilaat ja   -opettajat toimivat tilassa tvt-oppaina erilaisten laitteiden ja järjestelmien käytössä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Vantaan suomen- ja ruotsinkielisen esi- ja perusopetuksen 
toimintakulttuurin kehittämiseen hankerahoituksen. Myös Peltolan koulu saa rahoitusta Guru Café-tilan sisustamiseen.GURUOPET

Guruopettajat ohjaavat ja kehittävät toimintaa omalla koulullaan. Guruopettajille on kolme erilaista koulutuspolkua; verkkovelho, pelillisyys ja sosiaalinen media. Peltolan koulun opettajista on koottu seitsemän henkinen gurutiimi, joka koulutetaan syksyn aikana.

GURUOPPILAAT JA GURUAKATEMIA

Oppilaille on rakennettu Fronteriin Guruakatemia, jossa he voivat pätevöityä guruksi suorittamalla gurupolkujen tehtäviä. Tehtävien tarkoitus on tvt-taitojen kehittäminen. Guruoppilaat opastavat muuta koulun väkeä tablettien ja tietokoneiden monipuolisessa käytössä. Rekrytointi guruoppilaaksi alkaa lähiviikkoina! Mukaan mahtuu Peltolan koulusta 40 oppilasta.KURKKAA TÄNNE!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti