Ensimmäinen täysi kouluviikko on takana ja kaikki opetusryhmät ovat
käväisseet ainakin kerran köksäntunneilla. Täytyy kyllä kehua, kuinka mukavia
oppilaita Peltolassa onkaan! Ensimmäisillä opetuskerroilla ollaan ryhmäydytty,
tultu tutuiksi, kerrattu opetuskeittiössä työskentelyä, hygienia-asioita sekä
päästy ihan tosi toimiin. Käytännön töinä olemme valmistaneet pirtelöä,
marjasmoothieta, teeleipiä, kinkkusarvia ja kylmää kaakaota. Aika perinteisiä
juttua, mutta näiden suosio on taattu vuodesta toiseen. Samalla kertautuvat
kotitalousluokan käytänteet astioiden tiskauksesta toisten ryhmäläisten
huomioimiseen.
Seiskojen valmistama banaani-suklaapirtelö maistuu viilentävänä juomana vaikkapa välipalalla elokuun auringon helliessä! |
BANAANI-SUKLAAPIRTELÖ
(2 annosta)
2 dl maitoa
2 dl jäätelöä
½ banaania
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
Ota esille valmistusaineet ja työvälineet. Mittaa aineet muovikulhoon. Sekoita kuohkeaksi sauvasekoittimella. Jaa pirtelö kahteen lasiin ja tarjoa heti.
TVT-VINKKI
Oppilaat voivat kuvata mobiililaitteilla opetuskeittiön vaaranpaikat (sähkölaitteet, terävät esineet ja kulmat, kuumat pinnat jne.). Kuvat kootaan sähköiselle oppimisalustalle, jonka jälkeen keskustellaan keittiön työturvallisuudesta ja hygieniasta. Harjoitus sopii myös hygieniapassiopintoihin orientoivaksi tehtäväksi.
Oppilaat voivat kuvata mobiililaitteilla opetuskeittiön vaaranpaikat (sähkölaitteet, terävät esineet ja kulmat, kuumat pinnat jne.). Kuvat kootaan sähköiselle oppimisalustalle, jonka jälkeen keskustellaan keittiön työturvallisuudesta ja hygieniasta. Harjoitus sopii myös hygieniapassiopintoihin orientoivaksi tehtäväksi.
Uudet essut ovat päässeet käyttöön! |
Ei kommentteja
Lähetä kommentti